Energetikai tanúsítvány Blog - B+I Studio Épületenergetikai Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tekintsünk előre az alternatív energia terén

Szerző:

B+I Studio itt épületenergetika · 26/8/2012 09:00:08
Tags: Energetikai tanúsítvány

Bár Magyarországon egyelőre gyerekcipőben jár az alternatív energiaforrások által biztosított lehetőségek fel- illetve kihasználása, mégis talán felvillan a fény az alagút végén hazánkban is.

Egy az Európai Unió által hozott jogszabály ugyanis igyekszik felgyorsítani az alternatív energiaforrások szélesebb körben történő elterjedését, a zöld energia mind nagyobb térnyerését. Ennek szellemében már kizárólag olyan új épületeket lehet csak építtetni, illetve felújítani, amelyek az energiafelhasználás hatékonyságát tekintve megfelelőek.Magyarország annak jeléül, hogy elkötelezett a zöldenergia, illetve az energiafelhasználás optimalizálása terén, kidolgozta a Nemzeti Energiahatékonysági Cselekvési Tervet, mely a fenti törekvések koordinálására, összefogására, sőt iránymutatására hivatott.

Érdemes lesz hát a jövőben több figyelmet szentelni az alternatív energia kapcsán tett magyarországi törekvésekre, hiszen a környezetszennyezés elkerülése mellett bizony komoly összegeket is megspórolhatunk háztartásunknak. A fent említett célok és elképzelések tökéletes összhangban állnak az energetikai tanúsítvány elkészíttetését sugalló eszmékkel, illetve blogunk szellemiségével, így a kialakult uniós irányelveket üdvözöljük.

Ha tetszett a cikk, kérjük, értékelje  itt.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz