Energetikai tanúsítvány Blog - B+I Studio Épületenergetikai Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Az energetikai tanúsítvány fokozatai

Szerző: B+I Studio itt energetikai_tanúsítvány · 22/6/2012 20:04:30
Tags: energetikaitanúsítványfokozatai

Tombol a nyár, még éjszaka sem megy igazán 25 fok alá a hőmérséklet. Az ablakok sarkig kitárva, a ventilátorok, klímaberendezések pedig a legmagasabb fokozaton mennek (azért óvatosan, mert könnyen meg lehet fázni is ilyenkor). Mi azonban egy cseppet sem pihenünk, és folytatjuk tovább az energetikai tanúsítvány bemutatását, beszerzésének módjait, lehetőségeit. Ezúttal a tanúsítványban felállított fokozatokról essen néhány szó.Akár egy mosógépnél, olyanok a fokozatok

Az energiatanúsító dokumentumban, hasonlóan a háztartási gépek osztályba sorolásához, ABC rendben kiosztott fokozatokat találunk. Itt is, miképpen például egy mosógépnél, az A+ osztályzat jelenti a leginkább energiatakarékos fokozatot. Egy A+ minősítést kapott ingatlan esetében biztosak lehetünk benne, hogy a non plus ultrához van szerencsénk, ennél energiatakarékosabb fokozat nem létezik. Amennyiben ezt a minősítést sikerül megszereznünk, az bizony a lakáseladásnál komoly forintokat jelenthet, ugyanis egy A+ osztályzat jelentősen megnövelheti ingatlanunk piaci értékét is.

Ebből következően, az ABC betűiben egyre hátrább haladva, a kevésbé energiatakarékos ingatlanokat találjuk, egészen az I besorolásig, mely a legrosszabb energetikai szempontból. Azonban ilyenkor sem kell elkeserednünk, ez nem azt jelenti, hogy a lakásunk eladása bármilyen korlátozás alá esne.

Végül nézzük meg, mit takarnak egészen pontosan az energetikai tanúsítvány betűkiosztásai:

A + Fokozottan energiatakarékos
A    Energiatakarékos
B    Követelménynél jobb
C    Követelménynek megfelelő
D    Követelményt megközelítő
E    Átlagosnál jobb
F    Átlagos
G    Átlagost megközelítő
H   Gyenge
I      Rossz


Ha tetszett a cikk, kérjük, értékelje itt.


Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz